Een titel met een dubbele bodem. In eerste instantie is het een opdracht aan jezelf. Zorg voor voldoende waterdruk, want het voorkomt een hoop narigheid. Als jij onder de douche klimt, wil je maximaal profiteren van het stromende en gutsende water dat naar beneden komt. Daar heb je zelf ook een verantwoordelijkheid in. Het is namelijk funest voor de waterdruk als je de zeefjes die in de kranen zitten, vol laat lopen met stof en gruis. Je hoeft ze niet iedere maand schoon te maken, maar je kunt er vergif op innemen dat bij onvoldoende waterdruk dat één van de meest voor de hand liggende oorzaken is.

Dat heb je dus zelf in de hand. Hetzelfde geldt voor het openzetten van hoofd- en tussenkranen. Is één van deze typen kranen niet helemaal open, dan weet je eigenlijk zeker dat er gedoe van komt en dat er minder druk is dan je nodig hebt. Check dit eerst voor je het met het waterleidingbedrijf belt. Ook kan er sprake zijn voor een tijdelijke storing. Op waterstoring.nl kun je dit checken. Verder kan lage waterdruk ontstaan door werkzaamheden aan de waterleiding. Als het goed is heeft uw waterbedrijf u hierover tijdig ingelicht. Woont u in een flat dan kan het zijn dat er een probleem is met het water omhoog pompen. Neem hierbij contact op met de beheerder.

(Te hoge waterdruk komt ook voor, dit is echter zeldzaam. Pas bij een druk boven de 4 bar dient u actie te ondernemen.)

Wanneer heb ik een loodgieter nodig?

Kraan Over het algemeen geldt dat als er geen storing is, alle zeefjes schoon zijn en alle kranen open, je een loodgieter kunt vragen. Dan moet er natuurlijk wel sprake zijn van weinig waterdruk, maar dan gaan we dan maar even vanuit. Het waterleidingbedrijf is verantwoordelijk tot aan de hoofdaansluiting. Zijn er dus meer problemen in de woning dan erbuiten, dan ben je zelf aan zet.

Call Now Button